Tərkibi
4 xörək qaşığı qurudulmuş və xırdalanmış alma
1 xörək qaşığı qurudulmuş portağal qabığı
1 çay qaşığı qurudulmuş limon qabığı
1 xörək qaşığı itburnu meyvəsi
1 çay qaşığı bal
4 su stəkanı su
Hazırlanması
Alma, portağal qabığı, limon qabığı və itburnunu meyvəsini böyük bir qazana ya da çaydana tökün. Üzərinə 4 su stəkanı su əlavə edib bir az qaynadın. Ocaqdan götürüb 2-3 dəq. dəmə qoyun. Çayı süzərək içinə bal əlavə edin və fincanlara paylaşdırın. İstəyə görə alma dilimləri ilə bəzəyərək isti-isti servis edin.
2. Qreypfrut Çayı
Tərkibi
5 qreypfrut
Yarım su stəkanı su
2 xörək qaşığı bal
1 çubuq darçın
3 ədəd qurudulmuş novruzgülü
Hazırlanması
Greyfurtları ortadan ikiyə kəsib sitrus meyvələri sıxacacı ilə suyunu çıxarın və qaynadacağınız qaba tökün. İki yemək qaşığı bal, yeni bahar, çubuq darçın və yarım su stəkanı suyu əlavə edib orta dərəcədə qaynadın. Hazırladığınız qreypfrut çayını süzərək fincanlara paylaşdırın. İstəyə görə qreypfrut dilimləri və çubuq darçın ilə isti olaraq servis edin.
3. Portağal Qabığı Çayı
Tərkibi
4 mixək
1 xörək qaşığı qurudulmuş portağal qabığı
4 su stəkanı isti su
1 çay qaşığı bal
Hazırlanması
Su, mixək və portağal qabığını orta dərəcəli odda 5 dəqiqə qaynadın. Ocaqdan götürüb 3 dəqiqə dəmə qoyun və süzün. Bal əlavə edib qarışdırın.Yasəmən çiçəyi tumurcuğunu dəmliyə ya da fincanlara qoyub isti suyu üzərinə əlavə edin və çiçək tamamilə açana qədər gözlədin, açdıqdan sonra isti-isti servis edin.